De ce este bine sa mananci mancare de post

Nu există încă comentarii

Cu totii stim ca postul reprezinta perioada de purificare sufleteasca si trupeasca. Cativa dintre cei mai mari filosofi din istorie, printre care Platon, Socrate si Hipocrat, recomanda respectarea postului in special pentru curatarea fizica a organismului. Dat fiind faptul ca postul se tine inainte de anumite sarbatori in care oamenii obisnuiesc sa consume preparate mai grele, este bine ca trupul sa fie purificat si pregatit pentru asimilarea mancarurilor traditionale gustoase si, totodata, destul de incarcate cu calorii.

Traditia de respectare a postului s-a invatat de-a lungul istoriei. Bibilia ne spune ca Iisus si Moise au tinut un post care a durat 40 de zile, pentru a-si vindeca sufletul. De asemenea, Ghandi a postit pentru a scoate in evidenta nevoia de a exista intelegere si respect intre oamenii de diferite religii. Motivele pentru care oamenii isi impun sa respecte un post sunt nenumarate, iar beneficiile acestui obicei sunt, cu adevarat, importante.

Iata care sunt principalele beneficii pe care le poti avea daca mananci mancare de post:

Postul stimuleaza detoxifierea organismului uman

Organismul uman se detoxifica singur, in mod natural. Atunci cand, insa, acesta este aglomerat de o alimentatie bogata in carne grasa si duce lipsa de legume si fibre, organismul are nevoie de un stimulent pentru a putea elimina substantele toxice si surplusul de grasimi. Daca toxinele nu sunt eliminate din corp, ele putrezesc si devin factori declansatori de boli grave, cum ar fi cancerul.

Perioada de post este mai mult decat binevenita pentru orice om. In acest timp, organismul se hraneste in special cu fructe, legume si seminte, stimuland astfel detoxifierea colonului, ficatului si rinichilor. De asemenea, sangele este purificat si creierul devine mult mai aerisit si mai odihnit.

Postul inlatura aparitia bolilor cardiovasculare

Oamenii de stiinta au demonstrat ca perioada de post este benefica pentru oamenii care sunt in pericol de a avea boli cardiovasculare. Regimul alimentar specific perioadei de post ajuta la scaderea trigliceridelor, determina scaderea in greutate, stimuleaza eliminarea grasimilor in exces, scade glicemia si, totodata, tine departe afectiunile legate de inima.

Mancarea de post intinereste si prelungeste viata

Intinerirea si prelungirea vietii sunt, in mod evident, doua cauze a detoxifierii organismului si a mentinerii sanatatii corpului. De asemenea, aceste doua efecte sunt explicate si de scaderea ratei metabolismului, cresterea sistemului imunitar, cresterea energiei si de autoconservare.

Restaurantul bistro “La Stegulete Vio” iti ofera livrare mancare Bucuresti atat cu preparate de post, cat si cu preparate obisnuite. 

 


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *