Icrele de peste – O delicatesa est-europeana

Nu există încă comentarii

Icrele de peste sau ouale de peste sunt o delicatesa extrem de populara, in special in Europa de Est, Rusia si Japonia. Poti cumpara icre de peste deja preparate, albe, rosii sau negre (caviar) si sa le consumi cu paine. De asemenea, poti cumpara icre proaspete de la piata sau supermarket, de la raioanele cu peste si fructe de mare.

Icrele de somon, desi nu sunt considerate de catre specialisti a fi caviar, ele sunt un o mare delicatesa, fiind prezente pe mai toate mesele festive. Icrele de somon de calitate sunt la mare cautare, fiind denumite si icre rosii, caviar rosu sau caviar de somon. Acest tip de icre, desi sunt considerate o delicatesa, ele se gasesc in abundenta si au un pret relativ mic.

In timp ce unii oameni resping icrele de somon, spunand ca sunt prea ciudate sau ca au un gust prea sarat, acestea contin, de fapt, mai putina sare decat icrele negre. Cu toate acestea, icrele albe sunt cel mai des intalnite si cel mai frecvent consumate, in special in Romania, ele avand nu numai un gust deosebit de bun, dar si numeroase beneficii pentru sanatate.

Gustul depinde de zona din care pestii au fost vanati si, totodata, depinde daca pestii cresteau in salbaticie sau la o ferma, dar si de modul in care icrele au fost tratate dupa recoltarea lor. Ouale de peste sunt delicate si se pot strica destul de usor, ceea ce inseamna ca ele trebuie sa fie depozitate la temperaturi aproape de congelare, pentru a-si pastra aroma intacta.

Icrele sunt colectate de la pestii de sex feminin, inainte ca acestea sa fie depuse. Unele fabrici de productie a icrelor de peste omoara intai pestii si apoi extrag ovarele, in timp ce alte fabrici de preparate de peste elimina chirurgical ouale din pestele viu, astfel incat acesta sa poata continua sa produca icre. Icrele de peste necesita mare atentie. De fapt, din momentul in care acestea sunt scoase din peste pana cand sa fie gata de consum, icrele trebuie sa fie refrigerate.

Daca nu iti place sau nu stii sa prepari acest aliment, comanda la domiciliu in Bucuresti de la restaurantul bistro La Stegulete Vio si vei primi acasa o portie de icre de peste de cea mai buna calitate, preparate de maestrul bucatar Vio!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *